sâmbătă, 25 septembrie 2010

Ne pregatim sa ne nastem din nou. De data aceasta constient.


Astazi incepem o noua calatorie. O calatorie care ne va transforma cu fiecare pas pe care il vom parcurge. Impreuna va fi mult mai usor si mai repede, asa ca va invit sa va alaturati. Cooperarea fiecaruia dintre noi este esentiala.
Ce o sa facem?

O sa facem un pas urias in evolutia constiintei colective prin transformarea noastra un pic cate un pic, in fiecare zi. De fapt nici n-as numi-o transformare ci mai degraba, trezire. Am dormit suficient sau ne-au adormit suficient.. cu sisteme, procese, matrice, obiective.. conditionari de tot felul. A venit vremea sa spargem tiparele mentale care au dominat viata umana de miliarde de ani si au creat o suferinta de neimaginat pe scara larga, incepand de la comparatii si modele de urmat pentru a obtine "succesul" pana la caratul de poveri nesanatoase a sute de lucruri pe care trebuie sau va trebui sa le faci in viitor pentru a fi "fericit".

Astazi luam o decizie. Aceea de a nu mai suferi si de a accepta totul ca parte din noi.
Durerea pe care noi o creem sau ne-o cream intre noi este o forma de neacceptare, de rezistenta inconstienta (as zice) la ceea ce exista. La nivelul gandului, rezistenta este o forma de a judeca. La nivel emotional este o forma de negativism. Intensitatea durerii depinde de gradul de rezistenta la momentul prezent, care la randul sau depinde de gradul in care ne identificam cu mintea. Mintea mereu incearca sa nege clipa de acum. Ea este fie in trecut, fie in viitor, dar niciodata in prezent. In prezent nu exista minte, exista doar traire, prezenta. Nu exista dorinte, nevoi nesatisfacute sau satisfacute, exista doar iubire, bucurie, pace launtrica.
Prezentul este mereu etichetat de catre minte - acceptabil, neacceptabil, placut, groaznic, satisfacator dar nu grozav. Viitorul suna mereu mai bine, avem speranta pentru el. Toata aceasta judecata a mintii a momentului prezent creeaza durere si nefericire. Observand mecanismele mintii putem iesi din aceste tipare ale rezistentei si sa permitem momentului prezent sa existe. Aceasta ne va oferi experienta starii de eliberare interioara de conditionarile exterioare , starea de pace interioara autentica.

Indiferent ce contine momentul prezent, sa-l acceptam ca si cum noi l-am ales si apoi sa urmarim ce se intampla. Prezent este in fiecare clipa, doar asta exista. Ceea ce inseamna ca de acum inainte facem un pact impreuna, de a accepta tot ceea ce exista si a lasa sa se manifeste, de a lucra cu prezentul, de a fi bucurosi si recunoscatori pentru ceea ce avem, ceea ce suntem.
Sa ne concentram pe singurul lucru pe care il putem face acum. Sa devenim constienti de puterea prezentului si sa-i permitem sa se intample.

M-am gandit sa folosim niste intrebari care ne vor ajuta la fiecare pas din calatoria noastra. Raspunsul pentru ele va genera o cufundare in noi, o adancire necesara transformarii individuale mai intai, si apoi colective.

Asadar, sa incepem.


Un comentariu:

Crina27 spunea...

Prezent,prezent,prezent...ce este prezentul? Inceputul! Ziua de azi este inceputul viitorului. Prezent= present (engl.)... Present(engl.)= prezent,insa si cadou. Inseamna oare asta ceva? Categoric... prezentul este un cadou! Fiecare clipa trebuie sa fie istorie! Trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa ca si cand ar fi cea mai frumoasa clipa, ca si cand ar fi cel mai frumos cadou pe care il putem primi de la viata!